UKK

Usein kysytyt kysymykset

Suomeen tuodessa auto kannattaa yleensä ostaa joko Ruotsista tai Keski-Euroopasta, useimmiten Saksasta tai Hollannista. Parhaita nettisivuja ovat:

Ruotsi: www.bytbil.se ja www.blocket.se

Keski-Eurooppa: www.mobile.de ja www.autoscout24.de

Ei vaikuta! Tämän hetken koronatilanteesta huolimatta tuomme autoja joka puolelta Eurooppaa, nopeasti ja luotettavasti.

Aloita ottamalla yhteyttä meihin. Me autamme sinua heti ensimetreiltä alkaen uuden autosi ostossa. Jos sinulla on jo joku tietty auto kiikarissa, kerro se meille ja hoidamme lopun puolestasi. Jos ei, autamme myös sopivan auton valinnassa.

Saat meidät nopeiten kiinni soittamalla 044 381 7755 tai sähköpostitse info@biil.fi

Lyhyesti sanottuna; lähes mikä tahansa auto on järkevämpää ostaa ulkomailta. Usein kalliimman hintaluokan autoa tuodessa euromääräinen säästö on suurempi, mutta on hyvä muistaa, että myös moni halvemman hintaluokan auto on järkevää ostaa ulkomailta parempien varusteiden ja kunnon sekä alhaisempien kilometrien vuoksi. 

Tällä hetkellä etenkin sähköautot ja ladattavat hybridit ovat todella suosittuja. Niiden maahantuontivero on huomattavasti perinteistä polttomoottorimallia pienempi. 

Suosittuja malleja ovat mm:

 • Tesla Model 3 (täyssähkö)
 • Tesla Model S (täyssähkö)
 • Mitsubishi Outlander PHEV (bensa-hybridi)
 • BMW 330e (bensa-hybridi)
 • BMW 530e (bensa-hybridi)
 • Mercedes Benz GLC 350e (bensa-hybridi)
 • Mercedes Benz E 350e (bensa-hybridi)
 • Volkswagen Passat GTE (bensa-hybridi)

Voit kertoa minulle autosi tiedot ja autan maksettavan veron arvioinnissa. Voit myös laskea itse verottajan nettisivuilta löytyvällä laskurilla arvion autoverosta. Laskuri on usein todella tarkka, eikä toteutunut vero eroa arviosta paljoa.

Kun auto rekisteröidään Suomeen ensimmäistä kertaa, on maksettava kertaluontoinen autovero. Sen suuruus vaihtelee autokohtaisesti. Veron määrään vaikuttavat auton co2-päästöt, ikä ja arvo Suomessa. Arvoon Suomessa vaikuttavat vuosimalli, korimalli ja kilometrit.

Jos auto on enintään 6kk vanha tai alle 6000 km ajettu, verotetaan se uutena autona, jolloin maksettava myös arvonlisävero Suomeen. 

Tarkastan aina auton kunnon puolestasi perusteellisesti. Selvitän puolestasi auton teknisen ja kosmeettisen kunnon. Saat tiedot muun muassa seuraavista asioista:

 1. Huolto- ja katsastushistoria
 2. Tekninen ja kosmeettinen kunto
 3. Renkaiden ja vanteiden kunto
 4. Aiempien omistajien määrä
 5. Mahdollinen vauriohistoria

Ostaessasi tuontipalvelun BiiLiltä, saat nopeaa, henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua eikä sinua pallotella asiakaspalvelijalta toiselle. Sama ihminen on vastuussa palvelustasi alusta loppuun saakka. BiiL on rekisteröity autoveroilmoittaja, joten voin luovuttaa auton sinulle suoraan suomalaisilla rekisterikilvillä ja hoitaa verot ja muut ikävät velvollisuudet puolestasi. Bonuksena saat palvelun erittäin kilpailukykyiseen hintaan, ilman piilokuluja.

BiiL tarjoaa sinulle avaimet-käteen palvelun auton ostoon ulkomailta. Etsin tarpeisiisi sopivan auton, neuvottelen kaupat ja toimitan auton toivomaasi paikkaan Suomeen. Lisäksi hoidan puolestasi paperityöt myyjän sekä eri viranomaisten kanssa ja teen veroilmoituksen tuontiveron maksua varten. Voin vapauttaa sinut myös verojen maksuprosessista sekä maahantuontikatsastuksesta hoitamalla nekin puolestasi ja luovuttamalla auton sinulle suoraan suomalaisilla rekisterikilvillä siirtokilpien sijaan. 

Etkö saanut vastausta kysymykseesi?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!